Likevektskake med rabarbratopping
I en likevektskake så veier man eggene man skal bruke..veier de f.eks 200 gram, så bruker man 200 gram smør, sukker og mel. Dermed kan man bruke så liten/stor oppskrift man vil, uten å måtte regne ut mengde, :)
Denne kaka kan selvfølgelig toppes med hva man vil av frukt og bær.
Min oppskrift ble:
3 egg (200g)
200 g smør
200 g sukker
200 g mel
1 ts bakepulver
1 ts vanilje
Man kan også krydre kaken om man vil, med f.eks kanel eller kardemomme.
Rør smør og sukker hvitt, og bland inn 1 og 1 egg. Rør imellom.
Bland så forsiktig det tørre inn i røra. Istedet for vaniljesukker, så bruker jeg malt vanilje. Denne fåes kjøpt på helsekostbutikk.
Smør en springform eller langpanne (ettersom hvor stor røre du lager), og ha i røra. Trykk så inn rabarbrabiter (eller annen frukt om du ønsker)
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter..stikk en pinne i for å sjekke om den er ferdig.
Rabarbratopping
Ca 250 g rabarbra i passe biter
ca 3 ss sukker
1 ts kanel
Bland dette først, mens du lager kakerøra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar