Adana kebab


Nå går snart turen til Tyrkia, så idag lada vi opp med Adana kebab til middag, :))



Oppskrift
500 g kjøttdeig (karbonade egner seg ikke så godt, da det fort blir litt tørt)
Ca 1 dl hakka persille
1 1/2 ts chilipaste
1 ts cuminpulver
1/2 ts chilipulver (adanakebab skal være litt sterkt, men prøv deg frem)
1 ts salt
Rødløk salat
1 rødløk 
1 ts sumac
1 ts sitronsaft
Sumac er ett krydder som er litt syrlig. Fåes kjøpt i tyrkiske butikken.

Bland alt godt, og la den stå kaldt i en times tid. Da trekker den smaker, :)

Lag avlange flate pølser, og stek de under grillen i ca 15 minutter. Snu dem innimellom, så de får farge på begge sider.
Krydderne og chilipaste har jeg kjøpt i tyrkiske butikken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar