Samosa



Deigen:
500g mel
1 ts salt
100 smør (smeltes forsiktig, så det ikke blir for varmt)
1 dl melk
1 1/2 dl vann
Bland sammen mel, salt og vannet/melken. Ha derretter i det smelta smøret, og elt godt. La deigen hvile.

Fyllet:
Ca 5 store poteter (kokes og moses grovt)
500g kjøttdeig
1 stor løk
3-4 fedd hvitløk
1 dl vann
1/2 - 1 ts chilipulver
1 ts garam masala
1 ts spisskummin
1 ts malt koriander
1 ts salt
Kok opp en hådfull grønne frosne erter.
Skjær løken opp i passe store bilder (gjerne tynne skiver, som igjen deles i 2), finhakk hvitløken. Ha alt i en kjele, og kok opp samtidig som du rører. Kjøttdeigen skal smuldres opp. Kok til alt vannet er borte, og løken har kokt bort. Ha i litt olje, og fres opp.
Bland så sammen kjøttdeigmiksen, potetene, ertene, 1 ts spisskummin, 1 ts chillipulver og 1 ts salt (smak til). La blandingen avkjøles litt, mens du starter med deigen.
Kvelv ut deigen og trykk ut rundinger på ca 12 cm. Del rundingene i 2, og lag en trakt som du har fyllet i. Pass på å ikke ta for mye fyll..da sprekker deigen. Lim kanten ved å smøre på litt vann med fingeren. Frityrstek til de har en gyllen farge.
Bon apetit, :)))

2 kommentarer: